Ринок нерухомості в Україні: прогноз 2019

Ринок нерухомості в Україні: прогноз 2019

Ринок нерухомості в Україні: прогноз 2019

У країні склалася важка економічна ситуація, що негативно відобразилося на ринку нерухомості. Попит є, але його не можна порівняти з тим, який був ще кілька років тому.

Але в цьому є і позитивні сторони. Ціни на ринку нерухомості трохи стабілізувалися і розраховувати на їх швидке зростання або падіння не доводиться.

Стабільність або застій?

Ситуація на українському ринку нерухомості не настільки стабільна, скільки однозначна. На думку багатьох експертів, сьогодні пропозиція перевищує попит. Більшою мірою винні в цьому сучасні забудовники. За 10 років їх розвелося дуже багато. Основний принцип більшості таких компаній звучить приблизно так: Будуй швидко, продавай дешево! Що вони і роблять.

Новобудови ростуть як гриби. Якість нових будинків ніким не контролюється. Багато будинків просто не узаконені, зводяться на орендованих землях. Така оренда зазвичай оформляється на 49 років і що буде з власниками такої нерухомості через півстоліття ніхто сказати не може.

Щоб у потенційних клієнтів не виникало подібних питань, ціни на квартири в таких новобудовах набагато нижчими за ринкові. Люди ведуться на це і набувають сумнівне житло.

Але багато забудовників намагаються будувати житло високої якості. Вони прийшли на цей ринок для довгої і стабільної роботи. Тому їх ціни на житло трохи вище. У таких компаній об'єкти нерухомості не тільки якісні, а й відрізняються індивідуальним архітектурним стилем, високою якістю матеріалів, розвиненою інфраструктурою, створеними зонами відпочинку і парковки.

Тому визначаються деякі пункти, на які варто звертати увагу, купуючи нерухомість.

  1. Дешево — не означає якісно! Це стара, перевірена роками істина.
  2. Купуючи квартиру, звертати варто уваги не на сусідів по майданчику, а на інфраструктуру. Це створені забудовником магазини, аптеки, поліклініки, сади, школи і так далі.
  3. Необхідно вибирати житло в ЖК. Саме тут вже створені умови для комфортного житла.
  4. Транспортна розв'язка. Не всі мають автомобілі і топати до міського транспорту через не пахані поля не зовсім зручно.
  5. Зони відпочинку, дитячі майданчики замість гір будівельного сміття. Ще один незаперечний факт, який відрізняє солідні будівельні компанії від фірм — одноденок.

Тепер про вартість

За останні роки ринок нерухомості міцно прив'язався до української валюти. На думку експертів, боятися того, що курс долара вплине на ціни житла не варто. Можна навіть заспокоїти потенційних покупців. Ціни на нерухомість в 2019 році будуть стабільні. Різкого стрибка вгору не буде.

А ось зміни в меншу сторону цілком можливі, якщо будівництво буде вестися такими темпами. Залишилося порекомендувати покупцям: приглядайте сьогодні, а купуйте в наступному році.

Але якщо є деяка частка сумніву, можна просто стати інвестором в одній з таких компаній. Придбання нового житла на етапі закладки фундаменту може обійтися ще вдвічі, дешевше.

Найголовніше правильно вибрати забудовників. Їх не мало і орієнтуватися при виборі необхідно на виконану роботу таких компаній, перспективи їх розвитку. І тоді найближчим, довгоочікуване новосілля принесе мир і спокій в будинок кожного.

Назад до новин Наступний запис