Вибір орендаря - кому здавати квартиру?

Вибір орендаря — кому здавати квартиру?

Вибір орендаря — кому здавати квартиру?

Попит на ринку оренди квартир завжди був на досить високому рівні, і тенденції до його зниження не передбачається. Знайти охочого зняти демократичну за ціною «однушку» або «двушку» не складе труднощів.

Серед бажаючих — студенти і молоді фахівці, які приїхали підкорювати Львів, молодята або просто дорослі діти, які будують своє власне самостійне життя.

Пошук бажаючих орендувати квартиру для власника може бути різним. Наприклад, про намір здати квартиру повідомляється знайомим і родичам. Таким чином, знаходиться людина, якій безпечніше довірити особисту нерухомість.

Певними гарантіями стають зв'язки, які існують серед рідних і близьких. Хоча деколи виникає і «інша сторона медалі» — ніяково нагадати про своєчасну оплату за оренду або зажадати відшкодування завданих збитків майну від «своєї» людини. В результаті господар ризикує зазнати певні фінансові втрати.

Можна також поговорити з консьєржами, двірниками — вони часто володіють інформацією про бажаючих зняти житло в цьому будинку.

Оголошення, розклеєні на дошках оголошень прилеглих будинків, також допоможуть звернути увагу молодих сімей, які бажають жити недалеко від рідного дому.

Оголошення в пресі можна вважати хорошим ходом, тут необхідно вказати, що квартира здається власником, без посередників. Звичайно, існує ризик стати жертвою шахраїв, теж відноситься і до публікації інформації про здачу житла на різних сайтах або форумах.

На думку експертів можливість вдало здати житло самостійно невелика. У кожного власника житла є свої критерії, за якими він вибирає собі квартиронаймача, і все ж існують певні категорії, які найбільш часто отримують негативну відповідь від орендодавця.

По-перше, це гастарбайтери. Найчастіше неприйнятним для господарів стає бажання поселити в орендованій квартирі всю свою численну рідню.

Багато хто не бажають здавати житлоплощу сім'ям з маленькими дітьми або домашніми тваринами, не вітаються і самотні молоді чоловіки.

Вищі позиції в рейтингу орендарів займають сім'ї з дітьми-школярами, а також компанії, які оплачують своїм співробітникам житло.

У пріоритеті і молоді дівчата, можливо дві сусідки.

Найвищі вимоги пред'являються до орендарів квартир сегмента Premium і DeLux. Тут має значення статус і репутація. Хоча, безумовно, існують і власники, які цікавляться лише отриманням прибутку — ця категорія найбільш лояльна до бажаючих зняти житло.

В процесі укладання угоди ризику піддаються обидві сторони. Як же в цьому випадку орендодавець може уникнути обману? Ризик в наш час зводиться до мінімуму в разі, якщо власник житла укладає договір про здачу житла за всіма правилами. Такий договір передбачає відшкодування зіпсованого майна і допомагає виключити несплату орендної плати в термін.

Є, однак, певні моменти, які не можна залишити без уваги при виборі орендаря:

  • це поспіх і суєта, з якою укладається угода;
  • присутність довіреної особи замість орендаря;
  • формальний перегляд квартири, відсутність питань;
  • згоду на умови оренди;
  • відсутність справжніх документів і бажання сплатити річну оренду авансом.
Назад до новин Наступний запис