12 квартир у Львові, які відлякують орендарів: як зробити житло привабливішим

Зробіть свою квартиру привабливою для орендарів у Львові

Зробіть свою квартиру привабливою для орендарів у Львові

Привіт, шановні власники квадратних метрів! Хочете здавати квартиру у Львові, але щось пішло не так? Ваше оголошення провисіло на сайті місяць, а охочих винайняти житло — кіт наплакав? Не дивуйтеся, адже попит та вимоги орендарів змінюються швидше, ніж нам би хотілося. І те, що ще вчора здавалося прийнятним, сьогодні вже відлякує потенційних мешканців. Тож давайте розберемося, які типи квартир втрачають популярність і що з цим робити.

1. Квартири-гіганти з чотирма і більше кімнатами

Колись багато сімей мріяли про простору квартиру, де вистачить місця для всіх поколінь. Але зараз тренд змінився. Молоді пари, студенти, одинаки шукають компактне і функціональне житло. А от знайти орендарів на хороми з чотирма плюс кімнатами стає дедалі складніше.

Як бути? Розділіть квартиру на окремі блоки зі спільною кухнею і здавайте як колівінг — для кількох не пов'язаних між собою людей. Так ви зможете зберегти ціну, навіть здаючи кімнати окремо.

2. Житло з пожовклою ванною і без холодильника

Уявіть себе на місці орендаря. Заходите ви в квартиру, а там — старезна ванна зі слідами іржі, а на кухні — порожня ніша замість омріяного холодильника. Перше бажання — розвернутися і втекти, еге ж?

Розв'язання просте — докупіть базову техніку і зробіть косметичний ремонт у санвузлі. Повірте, ці інвестиції окупляться, коли квартиранти вишикуються в чергу за вашим житлом.

3. Порожні стіни та гола підлога

Ще гірший варіант — коли в квартирі взагалі немає геть нічого, крім голих стін і однієї лампочки. Навіть студенти, які зазвичай невибагливі до умов, не захочуть винаймати таке «елітне» житло.

Порада — обставте квартиру хоча б мінімальним набором меблів і техніки. Диван, ліжко, сервант, холодильник, плита — і ваше житло вже виглядає набагато привабливішим.

4. Квартира на краю географії

Щоб дістатися з вашої квартири до цивілізації, потрібно дві маршрутки, трамвай і година часу? Вітаємо, ви володієте житлом, яке мало кому цікаве! Адже орендарі зазвичай шукають квартири поруч з метро, з розвиненою інфраструктурою та зручною транспортною розв'язкою.

Що робити? Або ставити мінімальну ціну і тривалий час шукати невибагливих мешканців. Або продати цю квартиру і купити щось ліквідніше — ближче до центру чи хоча б до зупинки.

5. Незручні планування — вузькі коридори, крихітні кухні

На жаль, чимало квартир у старих будинках Львова мають не дуже продумані планування. Тут тобі і тісна кухня 5 кв.м., і суміжні кімнати, і санвузол, де ледь можна розвернутися. Погодьтеся, жити в такій «красі» захочуть не всі.

Вихід — робіть ставку на інші переваги квартири. Хороший ремонт, сучасні меблі, вигідна локація можуть компенсувати недоліки планування і приваблять орендарів.

6. Квартири-привиди з «бабусиним» ремонтом

Інший поширений випадок — житло, в якому ніби зупинився час. На стінах — шпалери з квіточками чи ромбиками з 80-х, на підлозі — потертий килим, а на кухні — гарнітур з ДСП початку 2000-х. І хоч як ви любите вінтаж, сучасним орендарям таке не до смаку.

Знову ж таки, не обов'язково робити дизайнерський ремонт. Але освіжити стіни, замінити сантехніку та оновити кухню таки доведеться. Інакше доведеться задовольнятися копійками.

7. Зв'язку з власником немає — він у кущах

Уявіть ситуацію: побачив орендар ваше оголошення на Mistechko.com, зателефонував, а у відповідь — тиша. Написав вам у месенджер — і знову як у космос. Думаєте, він довго чекатиме, поки власник квартири зволить відповісти? Та ні, просто піде по інших оголошеннях.

Тож якщо хочете здати житло швидко — будьте завжди на зв'язку! Відповідайте на дзвінки та повідомлення, організовуйте перегляди. Інакше про вашу квартиру ніхто й не дізнається.

8. Власник — контролер і параноїк

Інша крайність — коли господар квартири надто «душний» і недовірливий. На переглядах ставить незручні питання, вимагає залишити в заставу паспорт, а потім ще й навідується щотижня з "інспекціями". Погодьтеся, жоден орендар не захоче жити під таким пильним наглядом.

Золота середина — довіра і чіткі домовленості. Пропишіть усі нюанси в договорі: коли платити за житло, хто ремонтує сантехніку, як часто ви маєте право приходити в гості. І не втручайтеся зайвий раз у життя мешканців — вони це цінуватимуть.

9. В квартирі смердить — старими шкарпетками чи котами

Ще один момент, який часто забувають власники — запахи. Якщо у вашому житлі «ароматизатори» у вигляді тютюну, вологи, немитих речей чи улюблених тваринок — будьте певні, орендарі втечуть, ледь переступивши поріг. Бо жити з таким «парфумом» погодиться хіба що людина з відсутнім нюхом.

Вирішення — капітальне прибирання, провітрювання, ароматизатори. І звичайно, усунення джерела неприємних запахів — наприклад, заборона курити чи тримати тварин у квартирі.

10. Загадковий статус квартири без документів

Будь-який свідомий орендар хоче мати гарантії, що він винаймає легальне житло у законного власника. І для цього обов'язково попросить показати правовстановлюючі документи на квартиру. Якщо ж ви починаєте ховатися і відмовляєтеся — це відразу насторожує.

Тож якщо у вас усе чисто з документами — не бійтеся їх демонструвати. Це зайвий раз підтвердить вашу надійність і серйозність намірів.

11. Космічна ціна, яку ніхто не хоче платити

Із зрозумілих причин кожен господар хоче здавати квартиру якомога дорожче. Але погодьтеся, якщо ваша «однушка» на Сихові коштуватиме як президентські апартаменти — навряд чи хтось поведеться. Орендарі теж моніторять ціни і розуміють, скільки зараз коштує оренда у Львові.

Тому не будьте занадто жадібними. Встановіть справедливу ціну — відповідно до якості житла, локації, наявності меблів та техніки. А краще довіртеся професійним рієлторам — вони добре знають ринок і допоможуть визначити оптимальну вартість.

12. Квартира з надто жорсткими правилами

І останнє — намагайтеся не перетворювати свою квартиру на казарму з жорстким статутом. Заборонили тварин, дітей, гостей, цвяхи у стінах і перестановку меблів? Що ж, тоді готуйтеся до вельми обмеженого кола потенційних орендарів.

Звісно, встановлювати правила — ваше право. Але спробуйте зробити їх розумними і лояльними. Наприклад, дозвольте заводити рибок чи хом'ячка, приймати батьків у гості, міняти картини на стінах. Повірте, орендарі це оцінять і будуть вам вдячні. І квартиру винайняти вийде швидше.

Отже, якщо ваше житло підпадає під один чи кілька описаних типів — це привід замислитись. Адже вимоги орендарів зростають, і те, що колись толерувалося, зараз може стати перешкодою у пошуках мешканців. Але ми віримо — все можна виправити, доклавши зусиль. Трохи терпіння, грошей та креативу — і ваша квартира знову стане привабливою для орендарів!

А щоб процес пішов швидше — сміливо звертайтеся до фахівців з нерухомості на сайті Mistechko.com. Тут ви знайдете сотні корисних порад та послуги професійних рієлторів. Нехай оренда приносить вам лише задоволення та прибуток!

Довірте пошук надійних квартирантів професіоналам з Mistechko.com

Довірте пошук надійних квартирантів професіоналам з Mistechko.com

Назад до новин Наступний запис