Як обрати ідеальне приміщення для свого магазину у Львові

Привіт, друже! Якщо ти читаєш цю статтю, значить, настав час відкривати власний магазин у нашому чарівному місті Лева. Вітаю, це крутий крок у твоєму бізнесі! Але перш ніж бігти підписувати договір оренди, давай розберемося, як вибрати те саме ідеальне місце, яке принесе твоєму дітищу популярність і купу лояльних покупців.

Зміст:

Які бувають типи приміщень під магазин

Отже, з чого почати пошуки твоєї майбутньої торгової точки? Спершу визначимося з типом приміщення. У Львові є кілька популярних варіантів:

  1. Магазин у торговому центрі. Це топ-вибір для брендових магазинів, точок з елітним алкоголем, сувенірами чи солодощами. Плюси — величезний потік потенційних покупців щодня, готові комунікації, охорона і сусідство інших крутих магазинів. Але є нюанс — ціна. Будь готовий викласти кругленьку суму за оренду, особливо якщо це ТЦ в центрі Львова.
  2. Окрема будівля. Тут ти сам собі пан — можеш оформити магазин як душа забажає, зробити вітрину, яка точно приверне увагу, і не залежати від сусідів. Звучить круто, але є мінуси — висока ціна і потенційний геморой з підключенням світла, води тощо. Зате можна вибрати локацію подалі від конкурентів і встановити свої правила гри.
  3. Приміщення на першому поверсі житлового будинку. Ідеальний варіант для продуктового магазину або кондитерської. Уяви — купа потенційних покупців прямо над головою, які не завжди хочуть тягнутися в супермаркет, а з радістю купують хавку під домом. Профіт! Але є ризик конфліктів з мешканцями через шум і сміття, тож будь готовий до компромісів.

Де краще розмістити торгову точку

Друже, повір, від місця розташування магазину залежить десь 80% твого успіху. Тому до вибору локації треба підійти стратегічно, врахувавши:

  • Специфіку твого товару. Продуктовий магазин чи точку з елітним алкоголем можна сміливо відкривати у спальному районі. А от бутік дизайнерського одягу чи ювелірку краще замутити в центрі, де тусить відповідна публіка.
  • Демографію району. Вивчи свою ЦА — кого більше в цьому районі, молодих сімей з дітьми, студентів чи пенсіонерів? Від цього залежить і асортимент, і цінова політика.
  • Конкурентів поблизу. Запам'ятай, друже, відкриватись в двох кроках від точки з таким же товаром — собі дорожче. Краще знайти місце, де ти будеш на коні і без зайвого геморою.
  • Транспортну доступність. Ідеально, коли поруч є зупинки транспорту і місце для паркування. Бо знаєш, як у Львові з парковками — тут тобі не Монако)
Ну і про головний лайфхак — не ховай магазин у дворах чи на других поверхах! Повір, не всі покупці такі спортивні, щоб до тебе добиратись. Особливо це стосується бабусь, а вони між іншим можуть бути твоїми VIP-клієнтами.

Як оцінити потенційну кількість покупців

Окей, з локацією визначились. Тепер треба прикинути, скільки ж людей щодня топтатиме поріг твого магазину. Але не просто людей, а потенційних покупців!

Все просто — стань на годинку біля входу в приміщення і порахуй, скільки представників твоєї ЦА пройшло повз. Продаєш товари для дітей? Фіксуй кількість мам з колясками і татусів, які тягнуть малечу за руку. Відкриваєш алкомаркет? Придивись до чоловіків середнього віку, які виглядають так, ніби не проти випити пивка під футбол.

Звісно, серед покупців можуть бути і випадкові люди. Наприклад, бабуся, яка вирішила купити онуку машинку в твоєму дитячому магазині. Але в цілому саме за годину спостережень ти отримаєш більш-менш об'єктивну картину потенційного трафіку.

На що ще звернути увагу при виборі приміщення

Слухай сюди, друже, є ще кілька важливих моментів, про які не можна забувати, вибираючи гніздечко для свого магазину:

  • Загальний стан будівлі. Ти ж не хочеш, щоб на голову покупцям падала штукатурка чи текла вода зі стелі? То не економ на оренді і вибирай приміщення в нормальному будинку.
  • Підключення до комунікацій. Переконайся, що в приміщенні є світло, вода, опалення та інтернет. Бо знаєш, як буває — заїхав, а тут сюрприз, треба все підключати за свій кошт.
  • Площа і планування. Прикинь, скільки місця треба для твого асортименту, підсобки, каси тощо. І уважно вивчи план приміщення — можливо, деякі кутки доведеться перепланувати під твої потреби.
  • Внутрішній стан. Ідеально, якщо приміщення вже з ремонтом і готове до в'їзду. Але якщо ні — прорахуй, скільки коштів і часу піде на те, щоб довести його до розуму.
  • Ціна. Так-так, друже, саме цей пункт ми залишили на десерт. Бо всі попередні фактори якраз і впливають на те, скільки ти викладеш за оренду. Тому зважуй усі за і проти, і вибирай золоту середину між ціною і крутизною.

Скільки коштує оренда приміщення під магазин у Львові

Ну що, друже, готовий дізнатись правду-матку про ціни на комерційну нерухомість у нашому місті Лева? Тримайся, зараз буде боляче...

Насправді, ціновий розкид дуже великий — все залежить від локації, площі, стану і понтів орендодавця. Але в середньому ти маєш бути готовий викласти:

  • Від 200 грн/м2 за місяць — за невеличке приміщення на околиці міста або в спальному районі
  • Від 400 грн/м2 — за нормальну точку десь на Сихові чи Рясному
  • Від 600 грн/м2 — за магазин в центрі чи біля великих ТЦ
  • Від 1000 грн/м2 і вище — за понтовий магазин на проспекті Свободи чи площі Ринок. Але то вже для справжніх мажорів)

Звісно, можна знайти і дешевші варіанти. Наприклад, орендувати підвал чи колишню квартиру на першому поверсі. Головне — не забувай про правило «скупий платить двічі» і не економ на тому, що принесе тобі прибуток.

До речі, якщо хочеш заощадити час і нерви на пошуках ідеального приміщення під магазин у Львові — заходь на дошку оголошень Mistechko.com. Тут зібрані всі найкращі варіанти оренди комерційної нерухомості в нашому місті. Просто, зручно і без зайвого гемору!

Ну що, друже, тепер ти озброєний знаннями і готовий до пошуків свого ідеального магазину? Вперед, підкорювати львівський ринок! А якщо будуть питання чи потрібна допомога — ти знаєш, де нас знайти. Завжди раді допомогти і підтримати твій бізнес. Удачі і незліченних прибутків!

Назад до новин Наступний запис