Як швидко та вигідно продати будинок у Львові та області: поради для власників

Зміст:

Привіт, власники затишних домівок на Львівщині! Якщо вам терміново потрібно продати своє гніздечко, ми розуміємо ваші переживання. Хочеться якнайшвидше знайти покупця, та ще й за хорошою ціною. Не хвилюйтеся, зараз розкажемо всі секрети, як це зробити без зайвого головного болю і з максимальним профітом!

Навіщо продавати будинок швидко і що для цього потрібно

Причин, чому може знадобитися терміново продати нерухомість — хоч греблю гати. Раптовий переїзд за кордон чи в інше місто, бажання встигнути купити іншу омріяну хатинку або просто гостра потреба в грошах. У будь-якому разі, щоб швидко знайти покупця на ваш будиночок, потрібно:

  • Реально оцінити свій об'єкт і виставити адекватну ціну.
  • Прибрати, відремонтувати і гарно сфотографувати житло.
  • Скласти привабливе оголошення і розмістити його на топових майданчиках.
  • Бути готовим до показів у зручний для покупців час.

Здається, нічого складного, га? Але повірте, диявол криється в деталях. Тож давайте розбиратися по порядку, як грамотно продати будиночок у Львові чи області, щоб і покупець залишився задоволений, і ваш гаманець потовстішав.

Скільки часу в середньому займає продаж будинку

Знаєте, як у тому анекдоті — хочеш розсмішити Бога, розкажи йому про свої плани? Так і з продажем будинку — передбачити точний термін не візьметься навіть екстрасенс. Але певні орієнтири таки є.

Якщо виставити будинок по ринковій ціні, покупець може знайтися вже в перший день (таке буває, якщо дуже пощастить). А може й через кілька місяців. Загалом, терміни залежать від багатьох факторів:

  • Вартість об'єкта — бюджетні будиночки до 50 тис. доларів розлітаються як гарячі пиріжки. А ось з елітними котеджами за сотні тисяч доведеться почекати статусного покупця.
  • Місце розташування — нерухомість у Львові та ближніх околицях користується шаленим попитом. А ось будинки в глибинці можуть зависнути в продажу.
  • Стан житла — якщо хатинка з євроремонтом, та ще й меблями — це один розклад. А якщо халупа з дірявим дахом — зовсім інша історія.
  • Сезонність — традиційно, влітку та восени активність покупців вища. А взимку та навесні продажі дещо просідають.

В середньому, на пристойний будинок економ-класу у Львівській області покупець знаходиться за 1-3 місяці. Елітні особняки можуть шукати нового власника до року. Але якщо грамотно все організувати, реально скоротити ці терміни. Про це далі.

З чого почати, щоб швидко продати будинок у Львівській області

Отже, вирішили попрощатися зі своєю фазендою і терміново потрібні гроші? Не поспішайте бігти до першого ліпшого покупця з криками «Забирайте за пів ціни, тільки швидше!». Краще озбройтеся чітким планом дій.

Крок 1. Вивчіть своїх конкурентів. Подивіться, які ще будинки продаються поруч, за якими цінами, в якому вони стані. Порівняйте їх зі своїм об'єктом. Це допоможе реально оцінити свою нерухомість і вигідно виділитися серед інших продавців.

Крок 2. Визначте справедливу ціну. Не занижуйте вартість — це відлякує покупців (подумають, що з будинком щось не так). Але й не завищуйте — будете довго сидіти без дзвінків. Орієнтуйтеся на середньоринкові ціни для подібних об'єктів.

Крок 3. Приведіть будинок в порядок. Генеральне прибирання, косметичний ремонт, прибрана територія — все це здорово піднімає шанси на швидкий продаж. Сфотографуйте кожен куточок, адже багато покупців спочатку дивляться картинки, а вже потім телефонують.

Крок 4. Приготуйте документи. Про це детальніше розкажемо в наступному розділі. Але маєте бути в повній бойовій готовності — раптом ваш будинок сподобається покупцю з першого погляду.

Крок 5. Складіть крутезне оголошення і розмістить на популярних сайтах. Наприклад, на дошці оголошень нерухомості у Львові та області Mistechko.com. Але про це теж трохи згодом.

Цих простих кроків зазвичай достатньо, щоб знайти покупця за пару тижнів. Якщо не виходить — не соромтеся звернутися до ріелтора. Іноді варто довіритися професіоналам, а не намагатися вигадувати велосипед.

Які документи потрібні для продажу будинку у Львові

Перш ніж хвалитися своїм розкішним особняком потенційним покупцям, подбайте про папірці. Без повного пакету документів угода не відбудеться, навіть якщо ваш будинок сподобається з першого погляду. Отже, ось ваш чек-лист:

  • Паспорт та ідентифікаційний код власника (якщо власників декілька — документи всіх).
  • Витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
  • Документи, що підтверджують право власності на землю (держакт, договір купівлі-продажу, дарування, свідоцтво про спадщину).
  • Технічний паспорт БТІ.
  • Поточні рахунки за комуналку з позначками про повну оплату.
  • Довідка про склад сім'ї та реєстрацію.
  • Оціночно-страховий висновок про вартість будинку.
  • Якщо продавець одружений — згода чоловіка/дружини, завірена нотаріально.
  • Якщо є неповнолітні власники — дозвіл органів опіки на продаж.

Здається, все. Якщо ви співпрацюєте з ріелтором, він обов'язково перевірить, чи всі документи в порядку. А якщо продаєте самі — краще перестрахуватися і показати папери юристу. Щоб потім не було сюрпризів в найбільш незручний момент.

Як підготувати будинок до продажу: поради для власників нерухомості на Львівщині

Тепер, коли з документами все чики-пики, час зайнятися зовнішнім виглядом вашого активу. Так, для покупця це має бути кохання з першого погляду. Тож перетворіть свій будиночок на найпривабливішого нареченого в окрузі, щоб конкуренти від заздрощів казилися!

Ось кілька дієвих порад:

  • Позбудьтеся мотлоху і проведіть грандіозний сейл. Або подаруйте друзям, віддайте на благодійність. Головне — щоб зайвий непотріб не відволікав покупців від суті.
  • Зробіть затишненький косметичний ремонт. Пофарбувати, підклеїти, помити — щоб все сяяло і пахло свіжістю. Повірте, це в рази збільшує шанси на швидкий продаж.
  • Приберіть сліди проживання тваринок. Навіть якщо ви любите своїх пухнастиків — не всі розділяють цю пристрасть. Сховайте миски, лотки, іграшки. І особливо ретельно вичистіть кіл та шерсть!
  • Наведіть лоск на подвір'ї. Акуратно підстрижений газон, квіточки у дворі, чисті доріжки — все це неабияк тішить око потенційного власника.
  • Організуйте фотосесію для будинку. Найміть професіонала або самі зробіть гарні знімки в денному світлі. Фотки — ваш головний козир для залучення покупців, особливо на сайтах оголошень. Тож не поскупіться!

Всі ці нехитрі маніпуляції допоможуть прискорити продаж вашої нерухомості у Львові чи області. А ще можна влаштувати день відкритих дверей і запросити всіх охочих на екскурсію. Раптом комусь припаде до душі ваше гніздечко, і він захоче тут залишитися назавжди!

Лайфхак від досвідчених ріелторів: Якщо будинок довго не продається, спробуйте змінити тактику. Наприклад, хай в кімнатах краще залишатися мінімум меблів — це візуально розширює простір. А ще можна влаштувати невеликий фуршет для потенційних покупців — нагодуйте їх смачненьким і розкажіть історію будинку. Глядиш, вони вже нікуди не захочуть йти!

Тепер саме цікаве — як спокусити покупців завітати саме до вашого будиночка? Для цього доведеться включити креатив і створити неперевершене оголошення на сайтах нерухомості. Ось кілька порад, як це зробити:

  1. Зачепіть яскравим заголовком. «Продається будинок» — це так банально. А от «Затишне родинне гніздечко в серці Львова шукає турботливих господарів» — вже цікавіше.
  2. Зробіть детальний опис. Площа, кількість кімнат, поверховість — це важливо, але замало. Додайте родзинку: історію будинку, його особливості, інфраструктуру довкола. Розпаліть уяву покупця!
  3. Додайте якісні фото. Бажано не менше 10 штук, з різних ракурсів, щоб можна було роздивитися кожен куточок. І не забудьте сфоткати подвір'я, сад, гараж, якщо вони є.
  4. Вкажіть ціну. Не занижуйте і не завищуйте, орієнтуйтеся на ринок. Якщо хочете прискорити продаж — додайте фразу «Торг доречний» або «При швидкій угоді — знижка».
  5. Залиште кілька способів зв'язку. Телефон, месенджери, електронна пошта — чим більше, тим краще. Покупець обере найзручніший для себе варіант.

І головне — розміщуйте оголошення на перевірених сайтах з гарною репутацією. Я раджу сайт оголошень нерухомості від Mistechko — найбільша дошка оголошень з продажу квартир, будинків та землі у Львові та області. Там ваш будиночок точно помітять тисячі потенційних покупців.

Плюси співпраці з агентством нерухомості при продажу будинку на Львівщині

Якщо від усіх цих нюансів продажу нерухомості у вас вже голова йде обертом — сміливо звертайтеся до ріелтора! Так, його послуги коштують недешево, але повірте — воно того варте. Ось чому краще довірити продаж професіоналу:

  • Ріелтор знає ринок як свої п'ять пальців. Він точно не продешевить з ціною і знайде покупця в рекордний термін.
  • У агента напевно є база потенційних клієнтів, яким він може показати ваш будинок. Це в рази підвищує шанси на швидку угоду.
  • Ріелтор — майстер презентацій. Він так розрекламує ваше житло, що в покупців не залишиться сумнівів — це те, що вони шукали все життя!
  • Усю біганину з документами агент візьме на себе. А вам залишиться тільки прийти на підписання договору.
  • Ріелтор — ще й непоганий психолог. Він уміє переконувати, торгуватися і гасити конфлікти. З ним точно не буде зриву угоди через якусь дрібницю.

Тож якщо хочете продати свій будинок у Львові чи області максимально швидко, безпечно і вигідно — неодмінно зверніться до агентства нерухомості. Бажано — до найкращого, наприклад, АН «Весь Львів».

Продавайте та купуйте будинки у Львові та області на Mistechko.com!

Ну що, тепер ви знаєте всі секрети, як швидко і дорого продати будинок на Львівщині? Сподіваюся, ці лайфхаки стануть вам в нагоді і ви знайдете покупця вже в перші дні після публікації оголошення. А щоб не витрачати час на моніторинг десятків сайтів — скористайтеся найкращою дошкою оголошень для продажу та купівлі нерухомості у Львові та області — Mistechko.com!

Тут ви знайдете сотні актуальних оголошень про продаж квартир, будинків, дач, землі та комерційних об'єктів. Зручний пошук, детальні описи, якісні фото, перевірені ріелтори — все для того, щоб ви могли швидко та безпечно продати чи купити омріяні квадратні метри.

До того ж, розміщення оголошень на Mistechko — безкоштовне і займає лічені хвилини. Тож чекаєте на чого? Реєструйтесь прямо зараз, публікуйте свій будиночок і знаходьте покупців за рекордно короткий час! А якщо потрібна кваліфікована допомога — довірте продаж ріелторам Mistechko. Вони точно не підведуть і влаштують вашому будинку шалений аукціон

Назад до новин Наступний запис