Інвестиції в нерухомість Львова у 2024: як заробити і з чого почати

Хей-хей, любий друже! Якщо ти читаєш цю статтю, то напевно чув, що інвестиції в нерухомість — це як пліт в бурхливому океані фінансів. І хоч зараз в Україні не найспокійніші часи, ринок нерухомості у Львові поступово оговтується від шоку і манить потенційних інвесторів. Тож чи варто зараз вкладати гроші в квартири, будинки чи комерційні об'єкти? Скільки на цьому можна заробити? І як почати, якщо ти в темі, як Вінні Пух в піджаку? Зараз розберемося!

Чому інвестувати в нерухомість Львова у 2024 — гарна ідея

Ти скажеш: «Який сенс вкладати в нерухомість, коли в країні війна і все так неоднозначно?». А я відповім: «А куди ще українцям зберігати кошти? В крипту, яку нормально не вміє майнити навіть Ілон Маск? В якісь там фінансові інструменти, про які знають три з половиною аналітики?».

Насправді, нерухомість — це майже єдиний зрозумілий актив для більшості українців. Тому інвестувати варто завжди! Але є нюанси, як то кажуть в Одесі:

  • Не кидайте всі яйця в один кошик — інвестуйте частинами.
  • Обирайте не висотки, а малоповерхівки — менше ризиків.
  • Аналізуйте попит — купуйте те, що зараз потрібно людям.
  • Не відривайте від серця більше 30% доходів.
  • Диверсифікуйте — розкладайте кошти в різні сегменти, міста чи країни.
Львів зараз на піку популярності серед інвесторів, які шукають квартири на продаж. Це місто непогано пережило шок і тут завжди є попит на житло. Так що поспішай, поки ще є смачні варіанти в новобудовах по вигідних цінах!

Скільки можна заробити на львівських квадратних метрах

Зрозуміло, ти інвестуєш не тому що в тебе завалялася зайва тисяча баксів і її треба якось прилаштувати. Ти хочеш заробити! І ось тобі кілька схем, як примножити статки на нерухомості Львова:

  1. Спекулянтська. Купи на старті будівництва і продай на фініші. Ризиковано, але прибутково. Маржа — до 30%.
  2. Орендодавча. Здавай квартиру в оренду і отримуй пасивний дохід. З ризиками простіше, зате нижча дохідність — 8-10% річних.
  3. Готельна. Придбай юніт в апарт-готелі Львова і заробляй на туристах. Керуюча компанія все зробить за тебе, а ти отримуй 8-10% на рік в валюті.

Звісно, бувають і форс-мажори. Наприклад, пандемія, воєнний стан, зміна влади, падіння попиту тощо. Тому прораховуй ризики і будь готовий до різних сценаріїв. А ще краще — довіряй професіоналам, які знають ринок нерухомості Львова як свої п'ять пальців.

Перші кроки в інвестуванні для початківців

Окей, ти вирішив спробувати себе в ролі інвестора. З чого почати, щоб не вляпатися в халепу? Ось тобі покроковий план від досвідчених гравців ринку нерухомості:

  1. Визначся зі стратегією: здавати в оренду, перепродати, заробляти пасивно.
  2. Зрозумій свою ЦА: кому, що і де потрібно.
  3. Склади шорт-лист крутих ЖК за своїми критеріями.
  4. Оціни темпи будівництва за останні пів року. 
  5. Перевір юридичну чистоту та бекграунд забудовника. 
  6. Спрогнозуй попит на перспективу. 
  7. Обери найкращий варіант і вперед!

А найкраще — знайди собі надійного ріелтора, який в темі. Бо самому розібратися в усіх нюансах купівлі нерухомості у Львові — це як зібрати кубик Рубіка із зав'язаними очима. Довірся професіоналу і економ свій дорогоцінний час.

Куди дрейфує ринок нерухомості Львова — прогнози експертів

Якщо економісти скажуть, що можуть точно спрогнозувати майбутнє ринку нерухомості — гоніть їх в шию! Бо зараз все вирішується на фронті. Але деякі тенденції таки є:

  • У 2024 попит на нові ЖК у Львові може вирости на 15-20%.
  • Ціни підуть вгору через інфляцію, але повільно.
  • Забудовники стануть сміливішими і запустять більше нових проектів.
  • Інвестори повернуться на ринок і складуть 10-15% покупців.

Звісно, все це за умови, що наші хлопці і дівчата ЗСУ триматимуть оборону і заженуть ворога туди, де йому й місце. Тож не забувай підтримувати нашу армію і вірити в ЗСУ! А нерухомість Львова буде тобі вдячна.

Підсумки: інвестувати чи почекати

Отже, якщо підсумувати все вищесказане:

  • Нерухомість Львова — хоч і ризикована, але перспективна інвестиція.
  • Заробити можна 10-30% річних залежно від стратегії.
  • Щоб не прогоріти, довіряй професіоналам і ретельно вибирай обʼєкти.
  • Ринок поступово відновлюється, але багато залежить від ситуації в країні.

Тож зважуй всі за і проти, консультуйся з експертами та приймай рішення. А головне — вір в себе і в нашу неньку Україну!

Бонус: знаходьте найкращі варіанти нерухомості у Львові на Mistechko.com

Щоб не гортати сотні сайтів в пошуках омріяних квадратних метрів, я підкажу тобі один лайфхак. Заходь на дошку оголошень львівської нерухомості Mistechko.com — і знаходь все в одному місці:

  • Безліч актуальних оголошень про продаж і оренду квартир, будинків, офісів у Львові.
  • Реальні ціни, перевірені контакти, якісні фото.
  • Зручні фільтри пошуку за районом, ціною, метражем.
  • Свіжі новини та корисні статті про ринок нерухомості.

А якщо ти вже став щасливим власником львівської нерухомості і хочеш здати чи продати її вигідно — Welcome! Розміщуй оголошення безкоштовно і знаходь надійних орендарів та покупців.

Одним словом, Mistechko.com — це твій надійний гід і помічник на ринку нерухомості Львова. Тож освоюйся, шукай, купуй, продавай — і отримуй свій законний профіт!

Назад до новин Наступний запис